'Je mag denken wat je denkt, geloven wat je gelooft, zijn wie je bent.'

Visie

Kinderen opvoeden is niet makkelijk. Kinderen komen zonder een handleiding en je gaat niet eerst jaren naar school om te leren hoe je dat nou eigenlijk doet, kinderen opvoeden. Als ouder ben je daarom aangewezen op je eigen levenservaring.

Maar wat nou als je er even niet uit komt? Je kind ervaart het leven anders dan jij, groeit op in een andere tijd, leert andere dingen op school, heeft andere vriendjes, de omgeving en de maatschappij verwachten andere dingen van je kind en van jou dan vroeger. Er kunnen zich situaties voordoen waarbij je niet uit je eigen levenservaring kan putten. Waarbij boeken, familie, vrienden en school net niet de steun bieden die je nodig hebt.
Op die momenten kijk ik graag mee.

 

Bij kinderen spreken we niet over problemen, kinderen mogen gewoon nog veel leren. 

Ik werk zowel met ouder/opvoeders als met kinderen graag oplossingsgericht en vanuit het systemisch gedachtengoed. Dit wil zeggen dat we ons met name verdiepen op de gewenste situatie. We onderzoeken samen welke vaardigheden geleerd kunnen worden of anders kunnen worden ingezet. Dit doen we vanuit het besef dat we in verschillende systemen bewegen. Deze systemen hebben een invloed op ons, even goed als dat wij een invloed hebben op deze systemen