Susan in het kort

Mijn naam is Susan van der Heijden. Mijn leven begon in 1976 in Dieren. Als meisje met een groot empatisch vermogen groeide ik op tot een onafhankelijke, gevoelige en idealistische volwassen vrouw en moeder. 

Als sociaal pedagoog, coach en moeder heb ik veel contact met kinderen, ouders en opvoeders. In de praktijk heb ik vele voorbeelden gezien van wat later mijn overtuiging is geworden; Wanneer je verantwoording voor je eigen leven neemt en je gaat je uitdagingen aan, dan creëer je jouw eigen geluk en daarmee het geluk van je kind.

Wanneer kinderen de ruimte krijgen om hun uitdagingen in het leven te onderzoeken, leren zij de vaardigheden die hen helpen opgroeien tot weerbare, verantwoordelijke personen die bewegen vanuit hun eigen kracht.

 

Mijn inhoudelijke achtergrond is HBO SPH. Aanvullend heb ik de post HBO opleiding tot Lifecoach afgerond aan het Atma instituut.

Daarnaast heb ik verschillende workshops en trainingen gevolgd zoals o.a.: "Mission Possible", "Kids Skills", "training tot KRAGT trainer", "Zorgen voor getraumatiseerde kinderen", "Een taal erbij", "Somatic Experiëncing - Het weerbare kind".

Voor ik mijn eigen praktijk begon heb ik gewerkt als gezinshuiscoach, als gastouder bij mensen thuis, als (gezins-)voogd / jeugdbeschermer, als persoonlijk begeleider complexe zorgvragen, als childminder in Engeland - Londen, als leidster op een kinderdagverblijf met kinderen van 0 tot 12 jaar.