Praktijk

In mijn praktijk bied ik laagdrempelige, kortdurende, praktische begeleiding aan kinderen tussen 0 en 12 jaar en hun ouders en/of opvoeders.

 

Kinderen

Kinderen hebben geen problemen, zij staan vaak voor uitdagingen waarbij ze de juiste vaardigheden nog mogen leren. 

Mijn hulp kan ingeschakeld worden wanneer je kind al een poosje niet lekker in z'n vel zit.

Bijvoorbeeld wanneer je kind:
Onzeker is, heel erg verlegen is, slecht in slaap kan komen, vaak wakker wordt, heel veel piekert en zich zorgen maakt om van alles, moeite heeft met emoties herleiden en/of uiten, verdrietig is, (faal-)angstig is, last heeft van driftbuien, een scheiding moet verwerken, gepest wordt of zelf pest, niet zindelijk wordt.

Herken je je kind hier niet in, maar zit het toch niet lekker in z'n vel, ook dan kan je bij mij terecht. 

In sommige gevallen kan de KRAGT-training een oplossing bieden of een goed startpunt zijn. 

 

Ouders/opvoeders

Ook wanneer je als ouder of opvoeder niet goed in je vel zit, kan je bij mij terecht. 

Wanneer je ouder of opvoeder wordt, gebeurt het nogal eens dat je wordt geconfronteerd met oude patronen, emoties, gedachten en gedrag. Tenslotte is jong geleerd oud gedaan. Maar wat als je dit niet wilt herhalen? Hoe doorbreek je deze cyclus? En kom je ermee uit in deze veranderde en snelle tijd. In een tijd waar we soms het contact met onze instincten verliezen. Niet meer op die instincten durven te vertrouwen. We leven in een maatschappij waar veel van ons gevraagd wordt. Waar naast ouder/opvoeder zijn, ook vaak van je verwacht wordt dat je carrière maakt, sport, sociale contacten onderhoudt, op school participeert, een huishouden runt, etc. Vaak wil je dit ook zelf. Maar hoe houd je alle ballen in de lucht? Welke keuzes maak je? En hoe kom je ook voldoende aan jezelf toe?
Het kan helpen wanneer er iemand met je meekijkt als je hier de antwoorden op probeert te vinden. Iemand die je een spiegel voorhoud. Iemand die je helpt met een heldere blik naar je eigen leven te kijken. Dat is wat ik doe.


Het kan ook gebeuren dat je met je kind voor een uitdaging komt te staan waar je geen grip op krijgt. Telkens kom je in hetzelfde patroon terecht. Waar gaat het mis? Wie mag hier iets leren om tot verandering te komen? Het kind of jij, of misschien allebei? En wat is het dat nog geleerd kan worden? Waar zit de uitdaging precies? En welke steun is hierbij nodig? Ook bij het onderzoeken van dit soort vragen kan het prettig zijn dat iemand vanaf de zijlijn meekijkt. Iemand die mee kan denken in opvoedingsuitdagingen. Iemand die met jou samen ruimte creëert om te onderzoeken wat voor jou nodig is.


Ik werk vanuit de overtuiging dat iedereen de beste oplossing voor de situatie zelf weet. Tenslotte ken jij jezelf, je kind en je gezin het beste. De uitdaging is te komen bij die oplossing en er trouw aan blijven.